Bilde fra en helikoptertur. Symboliserer at sikkerhet alltid kommer først

Sikkerhet & Kvalitet

Sikkerhet kommer alltid først

Med utgangspunkt i vårt formål "jakter optimale kundereiser som skaper en bedre hverdag for alle" skal sikkerhet alltid prioriteres først.

Vi respekterer våre nærmeste og oss selv ved å ha fullt fokus på HMS hver eneste dag. Om en jobb ikke er sikker, skal den ikke utføres.

-- Jan-Ole Skubberud - CEO Inselo Gruppen

Vår ambisjon med HMS-arbeidet i Inselo er å skape et sikkert og helsefremmende fellesskap, med høy trivselsfaktor og en visjon om null skader. Friske og motiverte mennesker sørger for at vi sammen kan bygge et suksessrike fellesskap til å bli enda mer lærende, morsommere, sunnere og tryggere. Nullvisjonsfilosofien bygger på tankegangen om at alle ulykker og skader kan forebygges gjennom sikker planlegging, kommunikasjon, læring og praksis.

HMS revisjoner

Inselo sitt HMS system har blitt revidert av Telenor og Telia. Vi kjører revisjoner av våre partnere.

Academy

HMS er den viktigste delen av vår opplæring gjennom nettopplæring og webinarer internt og mot våre partnere.

Partner App

Sikker jobb analyse og avviks rapportering er en del av vår partner app

Lærende Fellesskap

Vi deler kunnskap i fellesskapet på sosiale medier gjennom posting og webinarer.

Måle resultater

Vi følger opp avvik med vår learning loop metodikk. Vi måler F og H verdi og trivsel for medarbeidere og partnere.

Kvalitet - The Inselo Way

Vårt styringssystem “The Inselo Way” fokuserer på hvordan vi skal jobbe med kvalitet og løpende forbedring over tid, i en bransje preget av konstant endring. The Inselo Way definerer hvordan hele organisasjonen aktivt involveres i arbeidet med verdier, jobbmetodikk, kontinuerlig forbedringsprosess og rutineforbedring. Det skal sikrer oppnåelsen av vårt formål. Vi bruker Learning Loop i jakten på optimale kundereiser for å bli litt bedre hver eneste dag. Vi involverer hele vårt fellesskap i jakten på forbedringer, og jobber for å skape en lærende organisasjon. Vi følger opp tiltak i oppfølgingssystemet ClickUp, og måler om tiltakene har gitt ønsket effekt. Konsernledelsen i Inselo Gruppen har tatt en strategisk beslutning om å basere The Inselo Way på et utvalg av praksis, regler og krav: ISO 9001, ISO 14001, ISO 27001, ISO 27002, NSM Grunnprinsipper IKT Sikkerhet 2.0. Inselo er Miljøfyrtårn sertifisert.

Vår enkle learningloop hvor vi jakter etter forbedring, tilpasser basert på funn og måler at det har gitt effekt

Inselo Learning Loop

Med utgangspunkt i vårt formål, jakter vi alltid på å forbedre kundereisene. Vi har derfor utviklet vår egen Inselo learning loop, som består av tre steg i jakten på kontinuerlig forbedring: Jakte, Tilpasse og Måle. Vi involverer hele organisasjonen i jakten på forbedringer. Vi analyserer oss frem til rotårsaken ved å stille spørsmålet “hvorfor”. Basert på spørsmålet “hvordan” legger vi en plan og tilpasser kundereisen. Vi måler om tiltakene har gitt ønsket effekt, og feirer alltid våre triumfer.

Vi er Miljøfyrtårn

Inselo er Miljøfyrtårn sertifisert. Miljøfyrtårn er et sertifiseringssystem for bedrifter og organisasjoner som ønsker å dokumentere og forbedre sitt miljøarbeid. For å oppnå sertifiseringen må bedriftene oppfylle en rekke krav, inkludert å ha et system for miljøstyring, sette mål for miljøforbedring og gjennomføre tiltak for å nå disse målene. Miljøfyrtårnsertifisering har på mange måter samme status som ISO 14001 selv om det finnes noen forskjeller på de to sertifiseringene.

Lær mer om Inselo og våre konsepter

Laptops på et arbeidsbord med tekniske duppeditter

Kundereise

Vi har verktøy og kompetanse til å hjelpe deg å optimalisere dine kundereiser. La oss starte med en kundereise design workshop.

Kundereisemedarbeidere i Inselo

Kundeservice

Inselo leverer et bredt spekter av modulære kundeservice og backoffice tjenester som gjør din hverdag enklere

Kundereisehelt på logistikk smiler lent mot en gaffeltruck

Logistikk

Vi sørger for at logistikken alltid fungerer, uavhengig av volum og svingninger. Vi er eksperter på bærekraftige returmodeller

Parabolmontør stiller inn antenne

Installasjon

Vi har et riksdekkende nettverk av sertifiserte, førsteklasses teknikere innen blant annet varmepumpe og elektro.

Inselo er en forretningspartner som brenner for de optimale kundereisene. Vi leverer løsninger innen logistikk, installasjon og kundeservice for både store og små selskaper i hele Skandinavia.

Kontakt

2300 5990
support@inselo.no

Adresse

Inselo Norge AS
Vige Havnevei 4
4633 Kristiansand
@Inselo 2024