Kundereise og prosessdesign

Vi har verktøy og kompetanse for å designe optimaliserte kundereiser

Fra mange flyter til en prosess

Kundene dine forventer fantastisk service. Du forventer effektiv drift. Derfor er det så viktig å optimalisere prosesser og kundereiser. Vi hjelper deg med å designe en sømløs prosess og implementere løsningene som gir varige resultater for din bedrift og merkevare. Design fremtidens kundereise med Inselo i dag. Vårt team av erfarne konsulenter med bred IT, entreprenør og industribakgrunn bruker avanserte verktøy og metoder for å analysere dine nåværende prosesser, identifisere forbedringsområder og designe løsninger som passer dine behov og mål. Vi sørger for at du får maksimalt utbytte av din investering. Kontakt oss i dag for å finne ut hvordan vi kan hjelpe deg med å optimalisere dine forretningsprosesser og skape en bedre kundeopplevelse.

Kundeopplevelsen

En optimal kundereise skal ha så få kundeinteraksjoner som mulig. Vi skal fokusere på kvaliteten i dem og skape de magiske øyeblikkene som rekrutterer kundeambassadører for din merkevare.

Samspillet

Vi finner ut hvordan mennesker, systemer og teknologi må spille sammen for å skape en magisk kundeopplevelse, en mer bærekraftig kundereise og en enklere hverdag for alle involverte.

Kostnadseffektivt

Vi optimaliserer designen gjennom digitalisering, og fjerner unødvendige arbeidsprosesser gjennom gode tekniske løsninger og rett kompetanse.

Dokumentert

Vi forankrer og dokumenterer en felles sannhetskilde for alle involverte. Designen ligger i skyen, slik at vi kan ta den frem igjen senere for å optimalisere.

En tre-stegs modell til en optimal prosess

Vårt konsept for å hjelpe deg med å optimalisere dine prosesser og kundereiser består av tre steg. Metodikken fungerer både for å skape nye prosesser eller optimalisere eksisterende prosesser. Vi bruker prosessdesignverktøyet ShifX i all dokumentasjon.

 
 

Sette objectives

Enighet om hva som er det viktigste at vi får løst. Her har vi god erfaring med å kjøre 48 timers innovasjonssprint.

 
 

Analysere nåsituasjon

Analysere og design av nåsituasjon med beskrivelse av waste og flagging av problemområder.

Redesign og løsning

Inselo leverer løsningsforslag med redesign av prosess, ROI og forventede key results du kan forvente etter implementering av løsningsforslaget.

Hei!

Ta kontakt med meg for en hyggelig prat. Våre modulbaserte og skalerbare kundereisekonsepter vil gi deg mer fornøyde kunder, øke inntektene dine og redusere kostnader og risikoprofil. Jeg brenner for opplevelser og samler på magiske reiseøyeblikk. Det jeg elsker med å reise, er møtene med nye kulturer og mennesker. Det gir meg nye perspektiver og er sunt for sjelen. Jeg er utdannet siviløkonom, og har 15 års variert arbeidserfaring fra økonomi, risiko, forretningsutvikling og ledelse fra SN Power, ABB, Infocare og nå i Inselo. Når du kontakter meg, møter du en positiv, genuin, kreativ og analytisk person som brenner for å sette sammen den beste løsningen for din bedrift. Jeg vil jobbe for at enda flere kunder skal oppleve magi i møtet med din merkevare. Gleder meg til å høre fra deg, sammen finner vi den beste løsningen. Vennlig Hilsen

Terje Stokke

COO | Inselo Gruppen
Tel: +47 945 23 841

Kontakt vår rådgiver

Skjemaet kan ikke brukes til å bestille installasjon, klikk her for support.

Send inn

Inselo er en forretningspartner som brenner for de optimale kundereisene. Vi leverer løsninger innen logistikk, installasjon og kundeservice for både store og små selskaper i hele Skandinavia.

Kontakt

2300 5990
support@inselo.no

Adresse

Inselo Norge AS
Vige Havnevei 4
4633 Kristiansand
@Inselo 2024