Innsikt

Bøkene som har formet hvem vi er

Terje Stokke

2022-08-08
(3 minutter lesetid)

I forbindelse med påsken som er rett rundt hjørnet har vi samlet noen ideer til påskelektyre utover krim.

Vi har gått sammen om å lage en liste av våre favorittbøker som alle på sitt vis har påvirket Inselo Gruppen til det vi er i dag. Vi håper med hele vårt hjerte at bøkene også vil gi deg og ditt selskap like mye som de har gitt oss. Bøkene er listet opp i tilfeldig rekkefølge.

Roma Victrix (Bok av Trond Kjærstad, Steinar Bjartveit, Kjetil Eikeset)

“Veien til suksess og hvordan du blir oppfattet ligger i hvordan historien du forteller blir oppfattet”.

Boken tar for seg ledelse i Romas storhetstid. Den forteller om hvordan meningsdannelse, kultur og ikke minst historiefortelling ikke bare preget Roma, men også er en viktig del av moderne lederskap og organisering.

Tribal leadership ( Dave Logan, John King og Halee Fischer-Wright)

“Hvordan bygge en kultur som fører til at vi sammen vil skape historie”

Innenfor hvert selskap er det alt fra noen få til hundrevis av separate stammer. Teorien i boken tar for seg at en stamme kan befinne seg i fem kategorier fra life sucks til life is great. Flertallet befinner seg i kategorien I am great you are not. Vi må jobbe sammen for å bli bli et team som elsker livet og er sikre på at vi kan skape historie sammen.


Start with why (Bok av Simon Sinek):

“ Historien må alltid begynne med hvorfor. Hvorfor eksisterer vi, hvorfor går i på jobb hver dag?

Oppdag boken som fengsler millioner og som er grunnlaget for en av de mest populære TED Talks gjennom tidene. For over et tiår siden startet Simon Sinek en bevegelse som inspirerte millioner til å kreve formål på jobben,

The economics of higher pupose ( Bok av Robert E. Quinn og Anjan V. Thakor):

“Hvordan gå fra å si hvorfor til å omfavne formålet i alt vi gjør”

Boken beskriver åtte trinn for å hjelpe organisasjoner med å oppdage og omfavne et autentisk høyere formål - noe som vil dramatisk forbedre alle aspekter av enhver bedrift, inkludert bunnlinjen.

Delivering Happiness: (Bok av Tony Heish):

“ Fokuser på lykke og å skape Wow i alt vi gjør”

Delivering Happiness viser hvordan bedriftskultur kan være en fantastisk enabler for å oppnå suksess - og hvordan du kan skape et suksessfullt selskap gjennom å fokusere på lykken til de rundt deg, kolleger, partnere og ikke minst kundene.

The strategist: (Bok av Karen White):

“Boken stiller deg spørsmålet og utfordrer deg → Er du en strateg?”

Basert på en anerkjent professors legendariske strategikurs ved Harvard Business School. Boken forteller på en enkel måte de viktigste koseptene i å legge en strategi som vil gjøre ditt selskap unikt. Hva kan du gjøre som leder men ikke minst strateg i verden i konstant endring?

The Lean startup (Bok av Eric Ries):

“Pilotering eller testing er veien mot suksess. Teste, lære, feile”

Lean Startup er en teori som blir tatt i bruk over hele verden. Den endrer måten selskaper bygges på og nye produkter lanseres. Lean Startup handler om å lære hva kundene dine virkelig vil ha. Det handler om å teste synet kontinuerlig, tilpasse seg og justere før det er for sent.


Measure what matters (Bok av Eric John Doerr):

“Rammeverk for å styre organisasjonen på en effektiv, motiverende og transparent måte mot at vi samme destinasjon hvor vi sammen kan skape historie”

Bok om OKR (objectives og key results) som avslører hvordan dette rammeverket har hjulpet teknologigiganter fra Intel til Google med å oppnå eksplosiv vekst – og hvordan det kan hjelpe din organisasjon.

Inselo er en forretningspartner som brenner for de optimale kundereisene. Vi leverer løsninger innen logistikk, installasjon og kundeservice for både store og små selskaper i hele Skandinavia.

Kontakt

2300 5990
support@inselo.no

Adresse

Inselo Norge AS
Vige Havnevei 4
4633 Kristiansand
@Inselo 2024